Du er her

2019-03-07

Dans på Hjul

Jeg har lyst til å dele en av mine største interesser med dere, nemlig min danseglede!
 
Hver mandag danser jeg trillende i klubben “Fristil”, en danseklubb for rullestolbrukere.
Sammen med min faste assistent danser vi pardans i mange forskjellige stiler. Vi danser vals,
wienervals, slowfox, quickstep, tango og noe latin. Klubben har både medlemmer som danser
solo, rullestoldans med stående partner og pardans med to rullestolbrukere.
Dansegleden har jeg hatt hele livet, og i tiden før jeg havnet i rullestol danset jeg både swing
og lindyhopp. Mange ting forandret seg for meg da jeg ble feiloperert og havnet i rullestol,
men gleden av dans og bevegelse var fremdeles tilstede. Etter gode tips tok jeg derfor kontakt
med danseklubben fristil høsten 2016.
 
Personlig var det en stor terskel for meg å møte opp på dansetrening i rullestol. Jeg var redd
for at jeg ikke fungerte godt nok fysisk, samt at jeg skulle bli misforstått på bakgrunn av mine
svake og noe utydelige stemme. Heldigvis tok jeg mot til meg og møtte opp på trening
sammen min gode og lojale assistent, Jassi. Ikke et sekund har jeg angret på dette valget. Jeg
ble møtt av en gjeng med åpne armer, smittende humor og et godt treningsfellesskap.
Dansen gir meg mye, både fysisk og sosialt. Gjennom dansen får jeg trent på å ha god
holdning, noe som er viktig for meg både i dansen og i livet mitt ellers. Jeg gleder meg hver
gang jeg skal på dansetrening for da føler jeg at jeg lever og at jeg gjør noe meningsfylt og
morsomt med livet mitt. Det holder meg veldig sosial, samtidig som jeg møter flere flotte
mennesker i samme situasjon. Å danse gir meg en frihetsfølelse og det igjen gir meg en glede
over at jeg mestrer det å danse igjen.
 
 
En av våre flotte trenere Tor Erik har drevet med rullestoldans i 30 år. Hans far introduserte. Bodil (Tor Erik sin søster) som sitter i rullestol til idretten slik at også hun kunne få oppleve dans og
danseglede. Etterhvert begynte Tor Erik også med rullestoldans. Når jeg spør han hvorfor han er vår trener svarer han at det er givende å se utviklingen til danserne, både i dans, men også det sosiale samholdet. Han ønsker at rullestoldans får mer oppmerksomhet både i Norge, og internasjonalt. Nå danser Tor Erik sammen med Gina og de har oppnådd en rekke gode prestasjoner både i VM og EM. Han råder alle som er interesserte i å starte med rullestoldans til å ta kontakt med danseforbundet
som kan hjelpe til med å finne lokale klubber som har eller ønsker å opprette tilbud. Han presiserer at desto flere deltakere idretten får, desto bedre blir tilbudet og mangfoldet. Selv stiller han seg også villig til å arrangere dansekurs, uavhengig av nivå og utgangspunkt. I dag er dansing en naturlig del av min hverdag. Jeg gleder meg til trening og trives i fellesskapet danseklubben gir meg. Med hjelp fra våre dyktige trenere har jeg utviklet meg, og utvikler meg fremdeles stadig til å bli en bedre rullestoldanser. I 2018 fikk jeg muligheten til å delta i NM sammen med 2 andre dansere fra danseklubben. Jeg og min assistent stilte i stilarten vals.
 
Jeg opplever at det er altfor få som vet om danseklubben fristil og tror det er mange der ute som meg, som kunne ha stor glede av å få ta del i dette tilbudet. Dersom du er glad i å danse og bor i nærheten av Oslo, håper jeg du tar turen innom en trening for å se om dette kunne være noe for deg. Vi har også flere dansere som mangler en stående dansepartner så ta gjerne kontakt om dette er noe du kunne tenke deg.
 
Ta gjerne kontakt med Fristil danseklubb på Facebook ved spørsmål. Vi trener fast i
vulkanhallen, Maridalsveien 17, hver mandag fra 18:30-19:30.
 
Håper vi sees :-)
- Linda Hansen
 
Category: 

Fler blogginlägg

Mine juleforberedelser
2019-12-16

Mine juleforberedelser

Jeg gleder meg stort til å arrangere julaften, det er første gang at  mamma og jeg skal arrangere julaften sammen og det gleder jeg meg stort til. Men det kreves  mye planlegging. Det første jeg ville var å invitere venner og assistenter til et julebord hjemme hos meg. Jeg vil ha en pakkelek i år som i fjor, for det ble nemlig en suksess. Allerede i slutten av oktober så kjøpte jeg et falskt juletre. Jeg ble anbefalt å kjøpe et hos Plantasjen fordi at de har veldig naturtro juletrær der.

Veien til egen leilighet
2019-10-07

Veien til egen leilighet

Veien til egen leilighet startet høsten 2018.  

 

Før bodde jeg i en omsorgsbolig på 45 kvadratmeter på Majorstuen. Jeg var lei av å bo i en leilighet som var veldig lytt og bar preg av at den ikke var blitt pusset opp siden den så sitt første lys. Derfor bestemte jeg meg for å ta tak i situasjonen.  

Drømmen om å svømme med delfiner
2019-05-21 / Lindas blogg

Drømmen om å svømme med delfiner

Sommeren 2018 ble drømmen om å få svømme med delfiner virkelighet. Jeg tok turen til Florida sammen med tre av mine assistenter på det jeg vil kalle mitt livs beste reise.