Du er her

2019-02-18

Hei alle sammen

Mitt navn er Linda. Jeg er 36 år gammel og har uheldigvis havnet i rullestol.
Frem til 2007 levde jeg et helt normalt liv, var glad i å reise og hadde utdannet meg som barnehagelærer. Høsten 2007 reiste jeg til Brasil der jeg tok et halvt års studie i foto og journalistikk. I løpet av tiden i Brasil var jeg mye plaget med Migrene.  

Når jeg ble spurt om jeg ville skrive innlegg til nettsiden til Assister meg så svarte jeg «JA» med en gang,  nå vil jeg fortelle min historie.
Når jeg kom hjem fra Brasil ble jeg undersøkt av lege for å finne årsaken til at jeg var plaget av migrene. Legene fant ut at dette skyldtes et hull i hjertet mitt som måtte opereres. Jeg skulle inn å operere et hull i hjertet som skapte mye migrene. Legene skulle gå inn å tettet hullet mesen «paraply», dette gikk i utgangspunktet helt fint, men så kom komplikasjonene.
Paraplyen som de satte inn i hjertet mitt skar et hull i hjerteposen, da tettet det seg helt med blod. Dette førte til at jeg fikk hjertestans i 15 minutter, men heldigvis klarte de å gjenopplive meg.

Når jeg våknet var jeg veldig ivrig på å komme meg opp. Ville gå hele tiden og ingen klarte å holde meg i ro lengre enn to minutter. Uroen ble verre og verre, jeg sparket og slo rundt meg som en overivrig person.
Legene fant ut at jeg hadde alt for stort press på hjernen min, så jeg måtte igjen operere og ble lagt i kunstig koma. Jeg ble forsøkt vekket noen ganger, men ville ikke våkne. Etter to ukers tid lyktes de med å vekke meg. Da trodde legene at jeg hadde blitt en «grønnsak», men fikk frem et spakt «hei» og det fikk en av pleierne med seg. Da ble familien min veldig glad. Når jeg våknet fra komaen var armene og bena mine som normale, men så begynte de å trekke seg sammen så jeg tilslutt hadde de «opp under haka». Dette var kontrakturer som kom av komplikasjonene og sendte feilsignaler til hjernen min.
Jeg ble sendt videre til diakonhjemmet der jeg begynte med trening, men ble raskt flyttet videre til sunnaas som er spesialister innenfor rehabilitering. Dette var en tung og hard tid for meg med mange nedturer,  stor sorg og vanskelige tanker.

Jeg er stolt over å ha motbevist legene gjennom at jeg i dag lever et funksjonelt liv. Det er mange ting i hverdagen som har endret seg siden før operasjonen, men viktigst av alt er at jeg har bevart mange av de samme interessene, har det samme humøret og lever et liv med mye glede.   I skrivende stund har jeg nettopp kjøpt meg en egen leilighet, en stor milepæl for å leve et så selvstendig og fritt liv som mulig.
Skrivegleden min har vært stor hele livet. Jeg uttrykker meg mye bedre skriftlig enn muntlig, og føler at jeg gjennom tekst formidler mine meninger klart og tydelig. Fremover skal jeg skrive innlegg her på nettsiden til Assister meg. Jeg kommer til å skrive om hva jeg gjør i hverdagen, reiser og andre saker som interesser meg. Jeg er samfunnsengasjert og brennende opptatt av at alle stemmer i samfunnet skal bli hørt. Håper du ønsker å følge meg og min hverdag

Beste hilsen
Linda Hansen

Category: 

Fler blogginlägg

Mine juleforberedelser
2019-12-16

Mine juleforberedelser

Jeg gleder meg stort til å arrangere julaften, det er første gang at  mamma og jeg skal arrangere julaften sammen og det gleder jeg meg stort til. Men det kreves  mye planlegging. Det første jeg ville var å invitere venner og assistenter til et julebord hjemme hos meg. Jeg vil ha en pakkelek i år som i fjor, for det ble nemlig en suksess. Allerede i slutten av oktober så kjøpte jeg et falskt juletre. Jeg ble anbefalt å kjøpe et hos Plantasjen fordi at de har veldig naturtro juletrær der.

Veien til egen leilighet
2019-10-07

Veien til egen leilighet

Veien til egen leilighet startet høsten 2018.  

 

Før bodde jeg i en omsorgsbolig på 45 kvadratmeter på Majorstuen. Jeg var lei av å bo i en leilighet som var veldig lytt og bar preg av at den ikke var blitt pusset opp siden den så sitt første lys. Derfor bestemte jeg meg for å ta tak i situasjonen.  

Drømmen om å svømme med delfiner
2019-05-21 / Lindas blogg

Drømmen om å svømme med delfiner

Sommeren 2018 ble drømmen om å få svømme med delfiner virkelighet. Jeg tok turen til Florida sammen med tre av mine assistenter på det jeg vil kalle mitt livs beste reise.