Chat with us, powered by LiveChat

Drømmen om å svømme med delfiner

Sommeren 2018 ble drømmen om å få svømme med delfiner virkelighet. Jeg tok turen til Florida sammen med tre av mine assistenter på det jeg vil kalle mitt livs beste reise.

Sommeren 2018 ble drømmen om å få svømme med delfiner virkelighet. Jeg tok turen til Florida sammen med tre av mine assistenter på det jeg vil kalle mitt livs beste reise.

Jeg ønsker å dele litt om prosessen i forkant av reisen. Når man skal reise på tur med rullestol og tre assistenter er det viktig å være ute i god tid ettersom det er mye planlegging og organisering som er nødvendig i forkant. Jeg har tidligere planlagt reiser til Bali, Trondheim, Tyrkia, Lanzarote og Kypros, men det skulle vise seg at reisen til Florida ble hakket mer krevende å organisere. Når jeg først skulle reise så langt, ønsket jeg å benytte anledning til å se så mye som mulig!

Assistentene mine har hjulpet meg med å planlegge denne turen. Sammen har vi bestilt flybilletter, leiligheter på ulike lokasjoner via Airbnb, en tilrettelagt bil og turens høydepunkt, delfinssvømming for rullestolbrukere. Flyreisen var på 8 timer, og grunnet dette var jeg nødt til å sette inn kateter før avreise. Dette var noe jeg var veldig glad for, da jeg kunne sitte helt rolig og bekymringsløs på flyet hele reisen. Jeg slo på stortromma for denne lange flyvningen og bestilte Premium Class billetter for å gjøre reisen litt mer behagelig, noe jeg nøt og virkelig ikke angret på!

Turen startet brått med noen utfordringer da vi ankom Florida. Tross god planlegging i forkant med bestilling av tilrettelagt bil, var ikke bilen vi ble møtt av helt det vi hadde håpet på. I tillegg hadde jeg glemt turneren min (snubrettet) hjemmet, noe som gjorde forflyttningen krevende. Heldigvis hadde jeg med meg tre sterke og kreative assistenter som fikk meg inn i bilen. Neste gang skal jeg dobbeltsjekke bestillingen av transport en ekstra gang, for å være for den sikre siden ;)

Leiligheten vi hadde bestilt i Miami var helt prima - og vi nøt den vakre utsikten fra verandaen. Vi fikk fort ordnet en leid turner (snubrett) slik at forflytningene gikk lettere for seg. De første dagene bruke vi på å bli kjent i området. Jeg måtte en tur innom sykehuset for å ta ut kateteret slik at jeg kunne både i basseng og ikke minst, var klar til å svømme med delfiner.

Etter noen rolige dager

var det endelig tid for å svømme med delfiner! Sammen med assistenten min, Jassi, fikk jeg et minne for livet. I starten synes jeg opplevelsen var overveldende og trengte litt overtakelse fra instruktøren for å tørre å svømme ut sammen med delfinene. De gjorde vakre bevegelser i vannet og hoppet rundt. Etterhvert ble jeg roligere, nøt opplevelsen, og må i etterkant si det er noe av det morsomste jeg mest givende jeg har gjort. Jeg fikk til og med et nuss av delfinen. Virkelig, et minne for livet.

De neste dagene brukte vi på shopping og virkelig å kose oss på ferie. Vi tok turen innom “The Cheesecake Factory” og var på kino. Etter en ukes tid dro vi videre til Orlando. Vi hadde bestilt et hus med eget, tilrettelagt basseng. Huset var kjempestort, og hadde hele 12 sengeplasser. I Orlando tok vi turen innom Hollywood studios og tok flere  berg-og-dal-baner. Det var deilig å føle på gledesrushet igjen. Neste stopp på denne reisen var Disney World. Også her vi fikk muligheten til å ta en rekke  berg-og-dal-baner. Høydepunktet i Disney World var en båttur hvor vi fikk se et vakkert og rørende fyrverkeri. Siste begivenhet var turen til Universal Studios. Grunnen til at vi reiste hit var min store lyst til å besøke “Harry Potter land”. Jeg er en entusiastisk Harry Potter fan og gleden var stor da vi fikk spise på Hogsmead, de serverte til og med Butter Beer. Vi tok også en berg-og-dal-bane som tok oss gjennom Hogwarts. Dette ble en suksessfull avslutning på turen.  

Etter tre uker med fantastiske og minneverdige opplevelser var det tid for å vende snuta hjem mot Norge. Jeg takker mine flotte assistenter Jassi, Gaby og Trude for en fantastisk tur og drømmer allerede om neste evenetyr!

Flere artikler

Covid-19
Vi er til enhver tid oppdatert på Folkehelseinstituttets og Helsedirektoratets retningslinjer for smittevern. Vårt største fokus har i denne perioden hele tiden vært å levere smittevernfaglig forsvarlig drift, og det fortsetter vi med. 15 juli ble det gjort endringer i anbefaling for utenlandsreiser, der det ble åpnet for reiser til "grønne land". Det er likevel ikke anbefalt å reise ut av landet. Vi ønsker derfor at du tar kontakt med din rådgiver dersom du eller noen nær deg har vært utenlands i løpet av den forrige uken, eller om du planlegger reise i nærmeste fremtid.Alle våre ansatte er definert som helsepersonell, og skal således ta en test dersom de har vært ute på reise. Denne skal besvares som negativ, før du får gå på jobb.Vi i Assister meg forventer at du til enhver tid overholder retningslinjene fra regjeringen, FHI og Assister meg. https://www.fhi.no/…/helsepersone…/tiltak-i-hjemmetjenesten/ Har du spørsmål angående vår håndtering av koronavirus, ta kontakt med Leder BPA Linn Råbius på tlf 413 98 577
Dans på Hjul
Jeg har lyst til å dele en av mine største interesser med dere, nemlig min danseglede! Hver mandag danser jeg trillende i klubben “Fristil”, en danseklubb for rullestolbrukere. Sammen med min faste assistent danser vi pardans i mange forskjellige stiler.
Veien til egen leilighet
Veien til egen leilighet startet høsten 2018. Før bodde jeg i en omsorgsbolig på 45 kvadratmeter på Majorstuen. Jeg var lei av å bo i en leilighet som var veldig lytt og bar preg av at den ikke var blitt pusset opp siden den så sitt første lys. Derfor bestemte jeg meg for å ta tak i situasjonen.