Chat with us, powered by LiveChat

Mine juleforberedelser

Jeg gleder meg stort til å arrangere julaften, det er første gang at mamma og jeg skal arrangere julaften sammen og det gleder jeg meg stort til. Men det kreves mye planlegging. Det første jeg ville var å invitere venner og assistenter til et julebord hjemme hos meg.

Jeg gleder meg stort til å arrangere julaften, det er første gang at  mamma og jeg skal arrangere julaften sammen og det gleder jeg meg stort til. Men det kreves  mye planlegging. Det første jeg ville var å invitere venner og assistenter til et julebord hjemme hos meg. Jeg vil ha en pakkelek i år som i fjor, for det ble nemlig en suksess. Allerede i slutten av oktober så kjøpte jeg et falskt juletre. Jeg ble anbefalt å kjøpe et hos Plantasjen fordi at de har veldig naturtro juletrær der. Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe et ekte men assistentene klarte å overtale meg til  å kjøpe et falskt et av miljøvennlige årsaker og assistentenes hensyn fordi da slipper de å støvsuge… ;-)

En lørdag i november hadde jeg besøk av tante og onkel og kusine for å  planlegge julaften og det gjorde vi til den minste detalj alt i fra maten vi  skal spise til hvem som skal dele ut pakkene. I fjor så lagde den ene  assistenten min de beste fløtekarameller jeg noen gang har smakt. Hun laget også noen Bountykuler. Du finner en hel del med gode julebakst oppskrifter på Det Søte Liv sine sider.  https://www.detsoteliv.no/

Vår tradisjon er å spise ribbe med medisterkaker og pølser. Vi har surkål og poteter som tilbehør. Etter maten bruker vi å se på at en og en pakker opp julepakkene sine. Dette gjør vi fordi vi synes at det er veldig koselig å se hva hver enkelt får. Jeg vet at det tar lang lang tid- men det er det  verdt! Vi avslutter det hele med riskrem med en mandel i. Da jeg var liten pleide vi å feire jul annethver år hos mormor og oldemor eller  hos farmor og farfar. Farfaren min var en som likte å drive med fantestreker. En juledag så ba farfaren min meg om gå på soverommet deres for å hente veska  til farmoren min. Når jeg kom ut av soverommet så kom jeg på 5 år med et stort hyl, for på gangen hang hele julenissedrakten med den skumle julenissemasken på toppen.  Jeg trodde at nissen hadde mistet hele kroppen sin og at det bare var igjen skinnet hans. Men farfaren min bare tok meg med ut på gangen og sa at nissen hadde glemt igjen drakta hans. Men det kom noe godt utav ut av det for da ble jeg ikke redd for nissen mer.  Oldemor og jeg vi pleide å late som at servietten var et julenisseskjegg det lo vi godt av! Vi pleier alltid å pynte juletreet lille julaften og jeg var alltid med på det- da ble det som regel alt pynt på bånn.

Det å feire jul i en egen leilighet blir en stor forskjell fra den forrige. I den gamle hadde jeg hverken plass til et  stort juletre eller mulighet til å ha overnatting av slekta. Jeg gleder meg til å sette mitt julepreg på leiligheten min.  

Jeg ser frem  til å feire nyttårsaften med mulighet til å se på fyrverkeri fra takterrassen. Jeg skal iallefal feire den dagen med min mamma og med en god middag!! Jeg er  sikker på at dette blir en helt fantastisk og en helt uforglemmelig jul og nyttårsaften.

God jul og et riktig godt nyttår til alle leserne, og på gjensyn på nyåret!

Flere artikler

Covid-19
Vi er til enhver tid oppdatert på Folkehelseinstituttets og Helsedirektoratets retningslinjer for smittevern. Vårt største fokus har i denne perioden hele tiden vært å levere smittevernfaglig forsvarlig drift, og det fortsetter vi med. 15 juli ble det gjort endringer i anbefaling for utenlandsreiser, der det ble åpnet for reiser til "grønne land". Det er likevel ikke anbefalt å reise ut av landet. Vi ønsker derfor at du tar kontakt med din rådgiver dersom du eller noen nær deg har vært utenlands i løpet av den forrige uken, eller om du planlegger reise i nærmeste fremtid.Alle våre ansatte er definert som helsepersonell, og skal således ta en test dersom de har vært ute på reise. Denne skal besvares som negativ, før du får gå på jobb.Vi i Assister meg forventer at du til enhver tid overholder retningslinjene fra regjeringen, FHI og Assister meg. https://www.fhi.no/…/helsepersone…/tiltak-i-hjemmetjenesten/ Har du spørsmål angående vår håndtering av koronavirus, ta kontakt med Leder BPA Linn Råbius på tlf 413 98 577
Dans på Hjul
Jeg har lyst til å dele en av mine største interesser med dere, nemlig min danseglede! Hver mandag danser jeg trillende i klubben “Fristil”, en danseklubb for rullestolbrukere. Sammen med min faste assistent danser vi pardans i mange forskjellige stiler.
Drømmen om å svømme med delfiner
Sommeren 2018 ble drømmen om å få svømme med delfiner virkelighet. Jeg tok turen til Florida sammen med tre av mine assistenter på det jeg vil kalle mitt livs beste reise.