Veien til egen leilighet

Veien til egen leilighet startet høsten 2018. Før bodde jeg i en omsorgsbolig på 45 kvadratmeter på Majorstuen. Jeg var lei av å bo i en leilighet som var veldig lytt og bar preg av at den ikke var blitt pusset opp siden den så sitt første lys. Derfor bestemte jeg meg for å ta tak i situasjonen.

Veien til egen leilighet startet høsten 2018.  

Før bodde jeg i en omsorgsbolig på 45 kvadratmeter på Majorstuen. Jeg var lei av å bo i en leilighet som var veldig lytt og bar preg av at den ikke var blitt pusset opp siden den så sitt første lys. Derfor bestemte jeg meg for å ta tak i situasjonen.  

Trude var personen som hjalp meg med å finne den perfekte boligen. I et intervju jeg gjorde med Trude i ettertid, fortalte Trude at hun jobber som boligkjøpsrådsgiver. Hun startet i 2015 da dette var helt nytt i Norge, og jobber med alt fra førstegangskjøpere til eldre seniorer, med å finne riktig bolig til riktig pris, og alle andre spørsmål omkring boligkjøpsprosessen.

Trude liker å jobbe med mennesker, og er opptatt av at kjøperne skal føle at de har en hånd å holde i. Hun hadde derfor først et møte med meg, hvor hun kartla mine ønsker og behov. Det tok ikke mer enn ca to uker før Trude fant en spennende leilighet på Ensjø. Jeg var på visning og leiligheten var helt perfekt, men hadde et bad med dårlig planløsning for en som sitter i rullestol og et kjøkken med lite skapplass. Likevel lærte vi noe av det, nemlig at jeg må klare å kjøre rett mot toalettet, og derfor ikke ha toalettet på siden i rommet. Etter denne erfaringen fikk Trude dannet seg et bilde av hva det var jeg så etter.

Jeg fant selv to annonnser på Finn, før Trude viste meg en flonka ny 65-kvadratmeters leilighet. Ikke bare hadde leiligheten åpen kjøkkenløsning med masse skapplass, det var også enkelt å kjøre den elektriske rullestolen rett mot toalettet. Et annet stort pluss var ettermiddagssolen, slik at jeg kunne nyte varme soldager på verandaen min, og det var også en stor takterrasse.

Trude fortalte meg i ettertid at en av utfordringene med min situasjon var å finne en bolig som var godt nok tilpasset, særlig stort nok bad. Som Trude også påpekte, var vi nødt til å undersøke mange forhold nøye for å forsikre oss om at boligen ble bra å bo i. Likevel synes hun det er veldig gøy å kunne bruke sin kunnskap til å hjelpe folk med å finne en bra bolig, særlig når utgangspunktet er litt utfordrende.

Under flytteprosessen har assistentene og jeg pakket en masse, og kastet en hel del. Jeg var ikke klar over at jeg hadde så mye skrot! Jeg gleder meg enormt til å flytte til min første selveide leilighet, som jeg kan sette mitt eget preg på. Alt i fra ny seng, til sofa og nye hvitevarer er kjøpt og mine assistenter har vært snille og flinke til å hjelpe meg. De har handlet, pakket og satt sammen møbler.

Likevel byr det å bytte bydel på flere utfordringer. Jeg trenger flere assistenttimer enn de 8 timene per dag med assistenter og 3 timer med daglig hjemmesykepleie, jeg har per dags dato. At jeg har flyttet ut av omsorgsbolig krever at jeg får mer hjelp, men jeg er heldigvis i dag inne i en prosess om å få det. Jeg har et håp om at det skal gå raskt og at jeg kan starte å leve livet mitt akkurat sånn jeg ønsker!

Jeg har endelig flyttet inn i min nye leilighet. Det meste er på plass og jeg har sovet her i noen netter allerede. Jeg trives veldig godt, føler meg hjemme og gleder meg til et nytt kapittel i livet mitt. Jeg har til og med kjøpt en ny gassgrill! Nå gleder jeg meg til å starte ”mitt nye liv” med en innflytningsfest med grilling og gode venner!

Gjennom hjelp fra Trude fant jeg til slutt min drømmeleilighet. Som hun selv sier var samarbeidet en fornøyelse. Hvis det er noen som skulle ha spørsmål om bolig anbefaler jeg å ta kontakt med Trude - 95037330 – Trude.larsen@boligkjopsradgiver.no

Flere artikler

AssisterMeg og Olivia Assistanse slår seg sammen
Olivia Assistanse AS og AssisterMeg AS er datterselskaper i Team Olivia, som er en av Nordens største aktører innen BPA. For å ytterligere styrke satsingen på BPA i Norge har vi besluttet å fusjonere med AssisterMeg fra 1. mai i år.
EL-innebandy - en lagidrett for alle!
Anders er trener for et lag, og forteller om hva EL-innebandy betyr for han og spillerne.
Våre retningslinjer
Assister meg tar situasjonen med den pågående pandemien alvorlig. Vår første prioritet er en trygg tjeneste og trygge arbeidsplasser. Vi holder oss løpende oppdatert på nye retningslinjer og smitteverntiltak fra FHI, Helsedirektoratet og våre oppdragsgivere. Vi produserer egne retningslinjer for våre ansatte basert på tilgjengelig informasjon. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om hvordan vi håndterer situasjonen rundt Covid-19.