EL-innebandy - en lagidrett for alle!

Anders er trener for et lag, og forteller om hva EL-innebandy betyr for han og spillerne.

Anders Larsen er 40 år, og har spilt EL-innebandy siden 2006. Den gangen var det en helt ny sport, og det var tilfeldigheter som gjorde at han begynte med EL-innebandy.  Etter å ha prøvd ulike aktiviteter, som rullestolrugby og basket, fant Anders en idrett han likte. “EL-innebandy betydde for meg at jeg fant en idrett hvor jeg kunne bidra fullt ut, og  på lik linje med andre på laget. For første gang var jeg en fullstendig deltager.”  Han forteller at han syntes det var enkelt å begynne å spille EL-innebandy og at det var fantastisk for ham å kjenne mestringsfølelse og likeverd på banen.  “Det finnes selvsagt idrett for funkiser, men EL-innebandy er lagidrett som er tilgjengelig for flere.” Han er trener for Bærums Verk Haugar Lions som ble norgesmester i EL-innebandy 2019.  Anders er en ildsjel for hele bandymiljøet, og trener også Gutter-14 Innebandy og senior herrer. Han er kjent for litt høye tilrop fra sidelinja, og ikke minst sine mange capser- en ny hver dag! Så ser du Anders på kamp eller turnering er han lett gjenkjennelig.  Anders er en engasjert fyr, og har engasjert seg i flere paraidretter. "Tidligere fantes det egne idrettsforbund for funksjonshemmede. Nå ligger idretten under egne særforbund, og det er er veldig bra," mener Anders. "Det gjør at forbundet tar ansvar for å utvikle sporten, og i Norge er det Norges Bandyforbund som har ansvar for EL-innebandy." “Det kreves ikke mye for å spille EL-innebandy,” sier han. “Det største kravet er å prøve, og det kan de aller fleste."

EL-innebandy er også en underholdende og morsom publikumssport. Spillerne på banen kjører fort, og det kreves god styring og teknisk ferdighet. Treningene blir tilrettelagt for alle nivå, med bl.a trening på å skyte mål og ha kontroll over stolen. Men det ligger mange tusen treningstimer til grunn  for å bli en virkelig god spiller- og det er ikke å overdrive. Anders har spilt i mange år, og er også trener for innebandy for gutter 13 og senior herrer. “Dette var et valg Bærums Verk tok, og er et viktig steg på veien for å endre holdninger og fjerne fordommer,” sier Anders. “Mange snakker om inkludering på papiret, men Bærums Verk har gjort det i praksis.”

Mange av de yngste spillerne har Anders fulgt hele livet. Det gir han stor glede å se hvordan spillerne utvikler ferdigheter og selvfølelse. “Det hender jeg får en klump i halsen når jeg ser spillere som tidligere ikke visste forskjell på høyre og venstre og ikke kunne styre stolen, ha stålkontroll på banen.”  

Den yngste spilleren er 7-8 år, og den eldste er i 30-åra. Men alder er absolutt ingen hindring, og EL-innebandy vil gjerne ha eldre spillere. De aller fleste som begynner med EL-innebandy, fortsetter med det! “Spillerne på Bærums Verk er gode venner; her kan spillere utveksle erfaringer med andre når vi snakker om ting som skjer utenfor banen, og det er veldig viktig”, forteller Anders. “De første gangene har man gjerne en hjelper med, alle er hjertelig velkommen i hallen.” Anders trener et lag som i stor grad består av yngre og eldre  ungdommer, og de liker godt å dra på tur til cuper som avholdes i hele Norge. Han håper på flere rekrutter til sporten i fremtiden, så nøl ikke med å ringe. Anders er alltid klar for en prat om EL-innebandy! Du kan nå ham på tlf 995 35 874

Flere artikler

AssisterMeg og Olivia Assistanse slår seg sammen
Olivia Assistanse AS og AssisterMeg AS er datterselskaper i Team Olivia, som er en av Nordens største aktører innen BPA. For å ytterligere styrke satsingen på BPA i Norge har vi besluttet å fusjonere med AssisterMeg fra 1. mai i år.
Våre retningslinjer
Assister meg tar situasjonen med den pågående pandemien alvorlig. Vår første prioritet er en trygg tjeneste og trygge arbeidsplasser. Vi holder oss løpende oppdatert på nye retningslinjer og smitteverntiltak fra FHI, Helsedirektoratet og våre oppdragsgivere. Vi produserer egne retningslinjer for våre ansatte basert på tilgjengelig informasjon. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om hvordan vi håndterer situasjonen rundt Covid-19.
Dans på hjul
Jeg har lyst til å dele en av mine største interesser med dere, nemlig min danseglede! Hver mandag danser jeg trillende i klubben “Fristil”, en danseklubb for rullestolbrukere. Sammen med min faste assistent danser vi pardans i mange forskjellige stiler.